Light ovenschotel met wortel en broccoli

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven
  • Rasp
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta volgens aanwijzing op de verpakking beetgaar.
  2. Schil de .
  3. Maak alle groenten schoon en snijd de en in schijfjes.
    Snijd de broccoliroosjes van de stronk.
  4. Pel en snipper de .
    Bak de wortel in 1 eetlepel , breng op smaak met en en een snufje .
  5. Voeg 200 mililiter water en het bouillonbokje toe, laat het geheel ca. 2 minuten koken.
  6. Voeg de toe en kook de ca. 3 minuten verder.
    Laat de en de uitlekken en vang de bouillon op.
  7. Bak de en de in 1 eetlepel het .
  8. Breng op smaak met , en .
  9. Haal de en de uit de pan.
  10. Kluts de en de door de bouillon en breng op smaak met en .
    Rasp de .
  11. Verdeel de pasta en de groenten in een ingevette ovenschaal.
  12. Giet het eimengsel eroverheen en strooi dan de geraspte en het erover.
    Bak de schotel in een voorverwarmde oven van 200 graden C. 30-40 minuten.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en groentebouillonblokje
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • groentebouillonblokje kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • groentebouillonblokje, kaas, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas, boter, melk
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • amandelschaafsel is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
  • kaas, boter, melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons en suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie en groentebouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Light ovenschotel met wortel en broccoli heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 2 recensies
RESET

Hoeveel eieren, melk en tijm? Beetje onduidelijk.
Ariecke 9 augustus 2012
Hoeveel eieren?
Meis 21 mei 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
464 kcal
23%1856 kcal
Vetten
29 g.
41%116 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
19 g.
7%76 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Light ovenschotel met wortel en broccoli