Light rabarbercake

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven

Bereidingswijze

  1. Verwarm de melk lauwwarm.
  2. Verbrokkel de en los hem op in de melk.
  3. Kneed de met de bloem, 75 gram en 100 gram tot een glad deeg.
  4. Laat het deeg ca. 45 minuten rijzen op een warme plek.
  5. Was de , snijd hem klein.
  6. Breng 300 mililiter water aan de kook en bind het met het puddingpoeder.
  7. Roer de en de erdoorheen.
  8. Laat het afkoelen.
  9. Kneed het deeg door.
  10. rol het uit op een ingevet bakblik (ca 32 x 39 cm).
  11. Laat het deeg ca. 20 minuten rijzen.
  12. Druk kuiltjes in het deeg en verdeel de erin.
  13. Verdeel de amandelen en 50 gram er in vlokjes overheen.
  14. Bak de cake in een voorverwarmde oven op 200 graden in 20-25 minuten gaar.
  15. Laat hem afkoelen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in gist
  • suiker en jam past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en boter om in te vetten kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in magere melk, boter, boter om in te vetten
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelschaafsel is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • magere melk, boter, boter om in te vetten is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en jam
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Light rabarbercake heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Vind het toch niet zou light teveel boter die kan je vervangen door platte kaas of yoghurt, ga dat zeker eens proberen, Groetjes Erica
Erica 23 juni 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1690 kcal
84%1690 kcal
Vetten
183 g.
261%183 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
38 g.
14%38 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
75 g.
83%75 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Light rabarbercake