Limburgs Zoervleis
- Herkomst Nederland
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van vonne
- 1 reviews
Keukenspullen
- Keukenpapier
Bereidingswijze
- Stap 1:
- Snijd het vlees in stukken van ca. 3 cm en doe die in een kom.
- Meng 300 mililiter met de en voeg de en de toe.
- Voeg naar smaak (versgemalen) peper en zout toe.
- Giet de marinade over het vlees en laat het 24 uur marineren in de koelkast.
- Stap 2:
- Neem het vlees uit de marinade, laat het goed uitlekken en dep het droog met keukenpapier.
- Bewaar de marinade.
- Stap 3:
- Bak het vlees in enkele minuten rondom bruin in tweederde van de .
- Blus af door de marinade erover te gieten.
- Stap 4:
- Bak de in de rest van de .
- Voeg ze als ze mooi bruin zijn bij het vlees.
- Stap 5:
- Laat het vlees ongeveer 2 uur op laag vuur sudderen in de marinade.
- Schep van tijd tot tijd het schuim eraf.
- Stap 6:
- Voeg, als het vlees gaar is, de toe om de saus te binden.
- Roer de stukjes goed door de marinade, tot een gladde saus ontstaat.
- Voeg de fruitstroop toe en roer door de saus.
- Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.
- Voeg naar eigen smaak eventueel nog wat stroop toe.
- Zoervleis wordt traditioneel geserveerd met appelmoes, patat en mayonaise.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Zuurvlees (Limburgs gerecht)412u
-
Recept
Mestreechs zoervleis423u55m
-
Recept
Limburgs zuurvlees42u30m
Variaties op Limburgs Zoervleis
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Limburgs Zoervleisj | 1 | Vlees |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in ontbijtkoek
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
- Sporen van noten kunnen voorkomen in ontbijtkoek
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept (1)
Limburgs Zoervleis heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 123 kcal | 6% | 492 kcal |
Vetten | 6 g. | 8% | 24 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 19 g. | 7% | 76 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |