Limburgse pletsjeskook

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Bereidingswijze

  1. Eigeel en eiwit splitsen (worden beide gebruikt).
  2. Eiwit met wat stijfkloppen.
  3. , en eigeel mixen.
  4. Sterke erbij en weer mixen.
  5. Stijfgeklopte eiwit toevoegen en weer mixen tot een romige creme.
  6. Maak stapels van 12 koekjes van de 5 pakken.
  7. Eerste 2 lagen op een vlaschotel leggel (2 x 12) en met een leper de eroverheen doen.
  8. Dan een laagje creme erover smeren met een mes.
  9. Dan koekjes in de dompelen en op de creme leggen.
  10. Weer een laag creme en zo doorgaan totdat de koekjes op zijn.
  11. Met een laag creme eindigen.
  12. Met pure hagelslag de koek versieren.
  13. Laat de koek een nacht in de koelkast staan en smullen maar.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in pure chocolade
  • poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • boter en pure chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Limburgse pletsjeskook heeft een gemiddelde waardering gekregen van 7 / 10 in 2 recensies
RESET

Als Limburger kan ik je vertellen dat er absoluut geen eieren in pletsjeskoek hoort, al helemaal niet rauw! Jammer dat dit online staat.
Miranda 20 januari 2018
Lekker zeg, heerlijk smerig!
Kip 1 december 2014

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
685 kcal
34%2740 kcal
Vetten
156 g.
224%624 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Limburgse pletsjeskook