Rijst en suiker(1 eetlepel)(125 gram) erin strooien, aan de kook brengen en op heel laag vuur in 12 minuten gaar koken.
Custardpoeder(1 eetlepel) oplossen in 1 eetlepel melk(1 deciliter)(1 liter), in een straaltje door de rijst roeren en 1 minuut laten koken.
Laten afkoelen,af en toe roeren.
Bodem:
gist(15 gram) mengen met suiker(1 eetlepel)(125 gram) en 4 eetlepels melk(1 deciliter)(1 liter),15 minuten laten staan.
Bloem(250 gram) zeven, in midden kuiltje maken en gistmengsel erin schenken, boter(20 gram) en ei(0,5) toevoegen.
Zout(1 theelepel)(1 mespuntje) op bloem(250 gram) strooien en 3/4 van de melk(1 deciliter)(1 liter) in het kuiltje schenken, omroeren en tot soepele deegbal kneden.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
Suiker
suiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
eieren en ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
Koemelk
boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, melk, boter
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
melk, melk, boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept (6)
Limburgse rijstevlaai heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9 / 10 in 6 recensies RESET
Ik was op zoek naar een recept voor rijstevlaai, wat ik zeker heb gevonden. Alleen het idee van likeur in rijstevlaai lijkt mij geen goed idee.
Frans 26 oktober 2012
Variatie is de spijs van leven. Probeer eerst fruit op de bodem van de vla te leggen voordat de rijst mix erover heen gaat, zoals halve abrikozen of perzikken uit blik. Baktijd blijft hetzelfde Heerli... Lees reactie
Hanseroni 2 juni 2012
Heb dit recept niet geprobeert maar bak al sinds ik 13 jaar oud was (ben nu 55) en werkte toen zaterdags en vakanties voor 5 jaar bij een bakkerij in Brunssum (Limburg). Ik probeer allerlei variaties ... Lees reactie
Han Seroni USA 2 juni 2012
Rijstevlaai was heerlijk!
Lekkere gemaakt smaakte jum jam jam
Lekker hoor.
Ishranidna 6 april 2012
Groot gelijk ;), er hoort geen sinaasappel likeur in te zitten maar wel vanille. Ik bak al jaren vlaaien en vroeger bij mijn oma werd altijd vlaaien gebakken als er kermis was.
Ik praat over meer als... Lees reactie
Marjo 18 oktober 2011
Volgens mij is de vlaai prima gelukt! Proef hem pas morgen maar het was mijn eerste vlaai maar geloof dat ie niet verkeerd smaakt. De rijst was lekker in ieder geval! Heb alleen de sinaasappellikeur v... Lees reactie
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.