Limburgse Vlaai

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Mixer
  • Spatel
  • Pan
  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Stap 1.
  2. Laat de smelten en voeg 100 ml en 100 ml water toe.
  3. Verwarm tot het mengsel lauw is.
  4. Zeef de boven een kom, voeg 25 g en het botermengsel toe.
  5. Kneed tot een soepel deeg.
  6. Laat het deeg afgedekt met een vochtige doek op een warme plaats 1 uur rijzen.
  7. Stap 2.
  8. Snijd ondertussen het open en schraap het merg er met een mespunt uit.
  9. Doe de rijst, de rest van de , 1 beker , het , het merg, het , een mespunt zout en 125 g in een pan.
  10. Breng dit al roerend aan de kook.
  11. Laat op laag vuur 20 min.
  12. koken onder af en toe roeren.
  13. Laat iets afkoelen (giet de rijst niet af).
  14. Stap 3.
  15. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  16. Vet de opstaande rand van de springvorm in met .
  17. Rol het deeg uit tot een cirkel van ca. 34 cm Ø.
  18. Leg in de springvorm.
  19. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  20. Stap 4.
  21. Klop de met een mixer tot de massa bijna wit ziet.
  22. Verwijder het vanille- en uit de rijst.
  23. Spatel de eimassa door de rijst.
  24. Schep op de taartbodem, strijk glad en bak de vlaai in het midden van de oven in ca. 40 min.
  25. goudbruin en gaar.
  26. Laat de vlaai buiten de koelkast helemaal afkoelen.
  27. Stap 5.
  28. Maak met een kaasschaaf flinters van de .
  29. Klop de rest van de met de rest van de stijf.
  30. Bestrijk de taart met de en bestrooi met de chocoladeflinters.
25
25
25

Variaties op Limburgse Vlaai

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Limburgse Vlaai
VariatieAantalGang
Limburgse vlaai, basisrecept1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in chocolade
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in broodmix en chocolade
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • boter en chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, melk, slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter, melk, slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
taart
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
2528 kcal
126%2528 kcal
Vetten
100 g.
143%100 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
241 g.
92%241 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
175 g.
194%175 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Limburgse Vlaai