Limoncello
- Herkomst Italie
- Categorie Cocktails met alcohol
- Bereiden
- Kookboek van catshoek
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Zeef
Bereidingswijze
- Koop mooie biologische .
- Was de goed en schil ze heel voorzichtig met de dunschiller.
Het witte van de citroen mag er niet aan zitten (dit maakt de limoncello bitter).
Doe de schillen in een schone afsluitbare pot en doe hier de alcohol op.
Maak de pot dicht en zet de pot op een donkere plaats voor drie weken.
Af en toe eens schudden.
Na drie weken zet je een pan op het vuur en doe daar het en de in. - Roer tot de is opgelost.
- Zet dan het vuur uit en laat de siroop afkoelen.
- Zeef de schillen uit de alcohol en giet de afgekoelde siroop voorzichtig bij de alcohol.
- Giet de limoncello in mooie flessen en leg ze koel weg.
- Koel serveren.
Proost.
Ook lekker om te maken
Variaties op Limoncello
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Limoncello semifreddo | 1 | Nagerechten |
Geroosterde vijgen met limoncelloroom | 1 | Nagerechten |
Limoncellotaart | 1 | Taart en gebak |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 2412 kcal | 120% | 2412 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 600 g. | 666% | 600 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |