De bodem:
Zorg dat de ingrediënten minimaal op kamertemperatuur zijn.
Plaats de beslagkom au bain Marie, in een bak warm water.
Klop met de mixer en tot een luchtig beslag dat als een lint van de garde druipt.
Meng er dan voorzichtig de gezeefde , maïzena en door, met zo weinig mogelijk slagen.
Verdeel het deeg over een ingevette bakvorm van 32 cm doorsnede.
Eventueel kan de bakvorm na het invetten licht bestoven worden met of tegen het kleven.
Zelf uitproberen wat het beste resultaat geeft bij jouw specifieke bakvorm.
Bak de met deeg gevulde vorm 20 à 25 minuten in een op 160ºC voorverwarmde oven.
Laat afkoelen op een taartrooster en plaats hem dan in een met bakpapier belegde springvorm van 30 cm doorsnede.
Bestrijk de bodem vervolgens met een dun laagje lemon curd.
De vulling:
Klop de slagroom stijf en meng er dan de mascarpone, de poedersuiker en de rest van het potje lemon curd doorheen.
Giet in een diep bord wat limoncello en doop daar een voor een de lange vingers in zodat ze goed doordrenkt zijn.
Laat ze niet te lang in de limoncello liggen want dan verweken ze helemaal en kun je ze niet meer hanteren.
Verdeel de helft van de vulling over de bodem.
Leg de lange op deze vulling zodat de hele bodem ermee bedekt wordt.
Verdeel dan de rest van de vulling over de lange vingers.
Zet de taart nu een nacht afgedekt in de koelkast.
De garnering:
Haal de taart uit de springvorm en zet hem op een ronde, platte schaal.
Snijd eventueel de zijkant rondom mooi recht.
Klop de slagroom met de poedersuiker en de vanillesuiker stijf.
Smeer eerst de zijkant rondom in met een dun laagje .
Spuit de rest van de slagroom(250 gram)(400 gram) in rozetjes boven op de taart.
Garneer de zijkant en bovenkant met enkele flinterdunne schijfjes limoen of iets anders creatiefs.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
Suiker
suiker, poedersuiker, vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
Koemelk
mascarpone, slagroom, slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
mascarpone, slagroom, slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept (2)
Limoncellotaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies RESET
Hallo Maria59,
Dank voor je reactie. Uiteraard kun je ook een kleinere taart maken. Gebruik dan van alle ingrediënten bv. 3/4 deel. Het invriezen van deze taart heb ik nog niet geprobeerd. Zou wel mo... Lees reactie
Zo'n grote vorm heb ik niet in mijn bezit! 26cm is de grootste en dat is een springvorm. Maar dat kan ik toch ook wel gebruiken? Wordt hij wel wat hoger, ja...dat is dan maar zo. Deze taart lijkt me s... Lees reactie
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.