Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Alle ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn.
  2. Zeef de bloem en de suiker en meng ze dan samen met de .
  3. Voeg de , het en de toe.
  4. Maak er een mooie deeg van en laat het voor 1 uur in de koelkast rusten.
  5. Rol dan het deeg tot 3 mm dikte en steek koekjes uit met de speciale uitstekers voor linzenkoekjes.
  6. Bak ze op 180° C tot ze rozig zijn, ongeveer 8 minuten.
  7. Na het afkoelen kleef je twee koekjes samen met een dunne laag pikante rode confituur.
  8. Decoreer met gesmolten .
  9. Bewaar ze in een doos op een koele plaats maar beter niet in de koelkast.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in chocolade
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eierdooier
  • boter en chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in rum
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Linzenkoekjes heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET

Beste Carlotta; Deze koekjes zijn afkomstig uit Oostenrijkse stad Linz - daarvan de naam - Linzenkoekjes. Het heeft helemaal niets te maken met de groenten - linzen :)
zuzana 15 november 2012
Vraagje? Wat hebben deze koekjes met linzen? Ik zie ze niet in het recept.
carlotta 3 oktober 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1463 kcal
73%1463 kcal
Vetten
205 g.
292%205 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
125 g.
48%125 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Linzenkoekjes