Linzensoep met kabeljauw

Ingrediënten

+ -
print

Garnituur:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven
  • Zeef
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Zet in een brede pan de geweekte en uitgelekte linzen aan met de sjalotjes, knoflook, grof gesneden ontbijtspek, aardappelen en olijfolie.
    Niet laten verkleuren.
    Roer dit een paar keer om en blus het met witte wijn en water af totdat het nog niet helemaal onder water staat.
    Voeg laurier, rozemarijn en zout toe.
    Niet te teveel zout in het begin, want het kookt iets in.
    Laat het geheel ongeveer een half uur al roerende koken en mochten de linzen bijna droog staan, houd ze dan net onder water door af en toe water er aan toe te voegen.
    Zeef de soep met een bolle zeef.
    Breng het geheel op smaak met wat zout en gemalen witte peper.
    Laat de soep hierna niet meer te hard koken, want dan blijft ze niet mooi groen.

    Garnituur:
    Roggebrood in stukken snijden.
    Wortel schillen en in blokjes snijden en goed gaarkoken.
    Spek in de oven op 220 graden C.
  2. op bakpapier bakken tot het mooi goudbruin is.
    Dan laten afkoelen zodat het spek lekker krokant wordt.
    Kabeljauw in blokjes snijden, , en een beetje erop en in de oven op 180 graden C.
  3. licht garen.
  4. in ongeveer 6 minuten.
    Vervolgens de soep lekker warm serveren met eventueel wat erop.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in roggebrood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kabeljauwfilet is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • ontbijtspek, ontbijtspek, zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
149 kcal
7%596 kcal
Vetten
6 g.
9%24 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
5 g.
2%20 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Linzensoep met kabeljauw