Loempia
- Herkomst China
- Categorie Hapjes
- Loempia recepten
- Bereiden
- Kookboek van sander_brasser
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Wok
- Koekenpan
- Pan
- Zeef
- Keukenpapier
Bereidingswijze
- Verhit een flinke laag in de frituurpan of wok tot 180ºC.
- Klop de los.
- Zeef de en de maïzena in een kom.
- Voeg de helft van het losgeklopte ei, 4 deciliter koud water en eventueel wat zout toe.
- Roer tot een glad beslag.
- Verhit een klein scheutje in een grote koekenpan.
- Giet een flinke sauslepel beslag in de pan, laat het beslag over de gehele bodem van de pan lopen.
- Bak de flensjes aan beide kanten lichtbruin.
- Wel ondertussen de mix 10 minuten in 1/2 drciliter heet water.
- Verhit een wok, voeg een klein scheutje toe en wok hierin de groenten met de sambal 5 minuten.
- Voeg de gewelde groentekruidenmix en de toe, wok alles 2 minuten.
- Leg in het midden van elk flensje 2-3 eetlepels van het groentemengsel.
- Vouw de flensjes om de vulling en plak de randen dicht met wat van het losgeklopte ei.
- Bak de loempia’s in frituurpan of wok, in een paar minuten, rondom goudbruin en knapperig.
- Laat ze op keukenpapier uitlekken.
Ook lekker om te maken
Variaties op Loempia
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Loempia | 6 | Bijgerechten |
Loempia's | 4 | Warm |
Hete loempiaatjes | 2 | Hapjes |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en sambal oelek
- sambal oelek kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal oelek
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal oelek
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal oelek
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1284 kcal | 64% | 5136 kcal |
Vetten | 17 g. | 24% | 68 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 36 g. | 14% | 144 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |