Loempia
- Herkomst Suriname
- Categorie Bijgerechten
- Loempia recepten
- Bereiden
- Kookboek van robancona
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Wok
- Pan
Bereidingswijze
- Alle groenten heel klein en fijn snijden.
- De kip in kleine stukjes snijden en met een kopje water opzetten.
- Toevoegen:
- , ui, 1 eetlepel , 2 eetlepels , 4 eetlepels , zout en .
- Gaar koken.
- Laten afkoelen en de blokjes uit elkaar trekken tot kleine sliertjes.
De groenten in een pan met olie doen. - De volgorde is:
- wortel, , taugé, .
- , , en toevoegen.
- Als laatste de en een klein beetje . (Haal de helft uit de pan voor eventuele vegetarische loempia’s).
- De kip erbij en alles goed doorroeren en warm laten worden.
- De loempiavellen vullen met 1 eetlepel en dichtrollen vastplakken met losgeklopt ei.
Bakken in de wok.
Alternatief:
De kip en de groenten als losse gerechten met rijst opdienen. - Eventueel met 1 of 2 kleine loempia´s erbij.
- De loempia´s kunnen goed worden ingevroren.
- Bij gebruik eerst ontdooien en dan pas bakken.
Ook lekker om te maken
Variaties op Loempia
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Loempia | 6 | Bijgerechten |
Loempia's | 4 | Warm |
Hete loempiaatjes | 2 | Hapjes |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal
- sambal kan sporen bevatten van gluten en Allergie in sojasaus
- suiker en chilisaus past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal
- selderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 189 kcal | 9% | 756 kcal |
Vetten | 3 g. | 5% | 12 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 28 g. | 10% | 112 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |