Loempia oedang dan ayam
- Herkomst Nederland
- Categorie Hapjes
- Bereiden
- Kookboek van gdamwijk81
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Blender
- Pan
- Zeef
- Ovenschaal
- Wadjan
Bereidingswijze
- in kleine stukjes snijden, schoonspoelen met koud water.
Winterwortel in dunne strips snijden en 1 liter kokend water erover gieten.
in dunne ringetjes snijden.
fijn snijden
Taugé groene/bruine vliesjes en staartjes verwijderen, goed afspoelen met koud water.
Laxa in een kokend water 2 minuten. - Vervolgens Glasmie - Laxa in een zeef gooien en in kleinere stukken knippen.
- Even uit laten lekken .
Boemboe:
Ui, knoflook, djahé , ketoembar, versegemalen peper, trassi, sambal oelek , blokje kipbouillon en zout in de blender gooien en goed fijnmaken. - Daarna alles nog een fijnwrijven/vermengen in de cobek.
Vervolgens 3 eetlepels olie verhitten in de wadjan en dan de boemboe gedurende een minuut bakken, zorg ervoor dat het vuur niet te hoog staat, een boemboe bakken werkt net als een eitje bakken: - het schiet niet op als het vuur te laag staat, en het verbrandt als het vuur te hoog staat.
Goed, zoals ik al zei de boemboe dus eerst even een minuutje bakken en dan schep je de , ketjap en erbij, een goed roeren totdat alles vermengd is en dan gooi je de kip, erbij. - Alsmaar blijven omscheppen nu, gedurende ongeveer 1 minuut.
- Nog even 1 minuut alles laten bakken - voortdurend omscheppen die beide - en dan zet je het gas uit.
- Schep alles over in een grote bak of een ovenschaal en laat het afkoelen.
Loempiavulling klaarmaken :
Zodra alles van stap 3 is afgekoeld, schep je de volgende ingrediënten er doorheen : - eerst de glasmie - laxa , zorg dat het echt goed vermengd is , dan de , goed mengen, dan de en dan de .
- Tot slot, giet het bakje met de taugé door een zeef of vergiet, laat het goed uitlekken en meng het dan voorzichtig door de rest van de vulling.
Loempia's vouwen :
Peuter een vel van de stap loempiavellen af, je hebt het toch wel eerst laten ontdooien?
En leg het als een ruit voor je op een plankje. - Schep 2 of 3 eetlepels loempiavulling op de ruit en vouw het onderste gedeelte van de loempiavel er overheen.
- Plak dicht met het /water papje.
Neem een grote wadjan pan en giet er een laagje olie. - Verhit de olie tot zo'n 160 graden en bak en een stuk of 3 loempia's goudbruin, het aantal hangt af van het formaat loempie.
- Niet teveel loempia's tegelijk want dan koelt de olie teveel af.
- En vergeet niet de loempia's na een minuut of twee om te draaien.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal oelek
- trassi en sambal oelek kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap manis, loempiavellen, bloem
- ketjap manis past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal oelek
- selderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- trassi en sambal oelek kan sporen bevatten van schaaldieren en Allergie in trassi
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ketjap manis is niet geschikt voor een soja-intollerantie
- Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal oelek
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 363 kcal | 18% | 1452 kcal |
Vetten | 10 g. | 14% | 40 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 55 g. | 21% | 220 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |