Loempia

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. De zeer fijn gesneden en in 3 eetlepels olie nagenoeg gaar fruiten.
  2. Fijngesneden toevoegen, plus de fijngesneden en 1 theelepel .
  3. Goede mengen.
  4. Fijngesneden , 2 eetlepels dunne , 1 theelepel en 1 maggiblokje toevoegen.
  5. Goed mengen.
  6. De groenten erbij doen en half gaar stoven.
  7. Een snufje erbij en 1 maggiblokje en blussen met 2 eetlepels .
  8. Nog een theelepel erbij, en bamboo toevoegen en goed mengen.
  9. Laten afkoelen en goed uit laten lekken in een vergiet.
  10. Leg een loempiavelletje met de punt naar u toe en deponeer een hoeveelheid van ongeveer 75 gram van de loempiavulling in het midden van het velletje.
  11. Vouw de naar u toe liggende punt over het langgerekte vullinghoopje heen.
  12. U kunt de loempia's frituren in olie, maar ze ook bakken in een koekenpan met antiaanbaklaag in een klein beetje olie.
  13. Dit laatste werkt ook goed, en het voorkomt dat de loempia teveel vet opneemt.
  14. Eenmaal gebakken kunt u ze uiteraard opeten, maar ook goed invriesen en later opwarmen in een hete oven.
  15. N.B.
  16. De hoeveelheid vulling is voldoende voor ongeveer 30 kleine loempia's.
25
25
25

Variaties op Loempia

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Loempia
VariatieAantalGang
Loempia6Bijgerechten
Loempia's4Warm
Hete loempiaatjes2Hapjes

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ketjap is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • ketjap past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ketjap is niet geschikt voor een soja-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Loempia heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Ik vind de loempia's lekker.
Yasmina 24 maart 2014

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
654 kcal
32%654 kcal
Vetten
18 g.
26%18 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
30 g.
11%30 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Loempia