Loftaart

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Oven

Bereidingswijze

  1. Kook de en laat die goed uitlekken.
  2. Meng het gehakt met kruiden naar smaak en bak het rul.
  3. Kook de en nadat deze gaar zijn, stampen met tot een smeuige massa en roer daar de kaas doorheen.
  4. Besmeer een springvorm met boter en bekleed deze met .
  5. Laat ong. 10 centimeter over de rand hangen.
  6. Doe dan een laag aardappelpuree, vervolgens gehakt en dan de in laagjes op elkaar.
  7. Vervolgens de plakjes banaan en nog een laag aardappelpuree.
  8. Dek het geheel af met de overhangende , zet het bakblik in de voorverwarmde oven en bak het geheel op 175 graden C.
  9. in een half uur af.
  10. Is de taart dan nog niet bruin, zet de oven dan op 220 graden C.
  11. en laat nog 10 minuten bakken.
25
25
25

Variaties op Loftaart

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Loftaart
VariatieAantalGang
Witloftaart4Hartige taarten
Omgekeerde witloftaart (witlof tarte tartin)1Vegetarisch
Witloftaart met rode ui en brie1Hartige taarten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • jonge kaas en bladerdeeg kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in jonge kaas en melk
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in jonge kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg kan sporen bevatten van lactose en Allergie in jonge kaas en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van zout kunnen voorkomen in jonge kaas
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Loftaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Het bladerdeeg voegt weinig toe. Als gewone overschotel met een paar kleine stukjes boter op de puree net zo goed zo niet beter. Appel naast de banaan verdient aanbeveling.
Tinus 3 februari 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
288 kcal
14%1152 kcal
Vetten
16 g.
23%64 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Loftaart