Ingrediënten

+ -
print

Portsaus:

Aardappelschijfjes:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Oven
  • Zeef
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Snijd en klap de lende open en leg hem vlak op een snijplank.
  2. Kruid het vlees met en zwarte .
    Hak de en de munt en fijn.
  3. Pers de uit.
    Maak een mengsel van lente-ui, de , , en de en smeer de helft ervan op het vlees.
  4. Bewaar de rest.
    Ontvel de met een dunschiller, verwijder de zaadlijsten en snijd hem op de snijmachine in lange smalle reepjes. (julienne!)
    Verdeel enkele paprikareepjes over het vlees.
    Rol en bind het vlees op met de vetzijde naar buiten.
    Smeer de rest van het mengsel aan de buitenzijde.
    Leg de rollade op een rooster in een braadblik voor het op vangen van de saus.
    Verwarm, ca. 1 uur voor het uitserveren, de oven tot 160º C.
    Plaats de rollade in de oven en bak het vlees in ca. 30 minuten tot een kerntemperatuur van max. 54º C.
    Wikkel de rollade daarna in aluminiumfolie.
  5. Laat het tenminste 10 minuten voor het aansnijden rusten.
    Portsaus:
    Was en rasp een sinaasappel.
  6. Pers de sinaasappelen uit.
    Hak de fijn en fruit ze goudgeel.
  7. Blus af met de .
  8. Voeg de rode , 2 deciliter jus d’orange en 1 eetlepel sinaasappelrasp toe.
  9. Kook de saus voor 1/3 in, zeef de saus, voeg de en koksroom toe en dat alles laat tot de helft inkoken.
  10. Breng op smaak met peper en zout.
    Maak de broccoli schoon, snijd in roosjes en kook ze beetgaar in water met wat zout.
    Aardappelschijfjes- Batatas à mode do Alentejana:
    Schil de aardappels en snijd ze in dunne schijfjes van 3 mm op de snijmachine,.
  11. Snijd ze daarna julienne.
  12. Niet afspoelen.
    Bind de bouillon licht met .
  13. Breng de bouillon op smaak met en .
    Verwarm de oven op 180º C.
    Snijd de in zeer dunne ringen en bak ze, samen met de uitgeperste glazig.
  14. Bak ook de de spekjes licht bruin.
  15. Vet een flexmatje met rondjes in met .
  16. Leg de aardappeljulienne, de , de en de spekjes in lagen in de flexmat-rondjes.
    Giet daarna de bouillon (ongeveer 0,2 deciliter per portie) er op en zet het geheel ca. 1 uur in de oven.
  17. Laat de bovenkant niet te bruin worden.
  18. Dek deze eventueel af met aluminiumfolie.
    Presentatie:
    Verdeel het vlees in 10 plakken.
    Maak er een spiegel van de portsaus op een warm middelgroot bord en leg daar het vlees in.
    Leg er een roosje broccoli en een stukje aardappelgratin bij.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in runderbouillon en kippenbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in runderbouillon, wijn, kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in runderbouillon, wijn, kippenbouillon
  • runderbouillon en kippenbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in runderbouillon en kippenbouillon
  • room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in runderbouillon en kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
390 kcal
19%3900 kcal
Vetten
1 g.
1%10 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
49 g.
19%490 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Lombo do Cordeiro a Carvoeiro