Lomo con stroganoff
- Herkomst Nederland
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van kees_rundvlees
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Aluminiumfolie
- Koekenpan
- Pan
Bereidingswijze
- Haal de lomo 1 uur voor bereiding uit de koelkast en laat hem op temperatuur komen.
- Wrijf hem kort voor bereiding in met .
- Bereid ondertussen de stroganoffsaus voor.
- Pel de en snipper deze.
- Maak de 's schoon en snijd deze in smalle reepjes.
- Maak de schoon en snijd ze in dunne plakjes.
- Smelt de in een grote koekenpan totdat de boter heet en bruin is.
- Bak hierin de lomo om en om totdat hij een knapperig korstje heeft maar van binnen nog rood is.
- Neem hem uit de pan en laat hem even afgedekt met aluminiumfolie rusten.
- Bak tegelijkertijd in een wokpan de ui en de in een flinke scheut totdat de ui glazig is.
- Voeg de toe en bak deze op een hoog vuur mee.
- Voeg als de massa erg heet is de en de toe en flambeer het geheel.
- Neem de pan van het vuur en meng zoveel creme fraiche door het mengsel totdat een mooie saus ontstaat.
- Voeg naar smaak toe.
- Is de lomo nog niet klaar, houdt dan de saus warm op een klein pitje en roer af en toe door, totdat de lomo klaar is.
- Leg de lomo op een snijplank, snijd hem gedeeltelijk in plakjes en serveer hem uit aan tafel.
- Serveer de saus apart in een sauskom.
- Lekker met gebakken aardappels en doperwten of tuinbonen.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Boeuf Stroganoff430m
-
Recept
Tournedos Stroganoff435m
-
Recept
Kip Stroganoff430m
-
Recept
Magere Boeuf Stroganoff41u
-
Recept
Stroganoff430m
-
Recept
Light rundvlees a là stroganoff445m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- peper en zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 152 kcal | 7% | 608 kcal |
Vetten | 15 g. | 21% | 60 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 5 g. | 1% | 20 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |