Lontong Daging Bali (soep van varkensvlees)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Maaltijdsoepen
- Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Braadpan
- Koekenpan
- Pan
Bereidingswijze
- Meng de en de ketan goed door. 1 liter water met aan de kook brengen.
De toevoegen en in 30 minuten heel gaar koken.
Een wijde schaal met koud water omspoelen.
De erin scheppen, aandrukken en laten afkoelen. - In een braadpan de verhitten.
Het vlees bestrooien met en in de hete rondom bruin bakken.
De gember en schillen, de en knoflook snipperen en de in stukken snijden.
De , knoflook, gember en sambal fijnwrijven, aan het vlees toevoegen en nog even 3 minuten bakken.
De tomaat, , , en 2 deciliter water erbij doen.
Met het deksel op de pan aan de kook brengen.
Het vlees in 30 minuten zachtjes gaar stoven.
In een droge koekenpan de lichtbruin roosteren.
De , en verwijderen.
Het vlees op smaak brengen met , en het vocht binden met maïzena, en in een schaal overdoen.
De Lontong in blokjes snijden en in een andere schaal leggen.
De erover strooien.
De er boven fijnknippen.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Sop Lontong Balapan (Soep met lontong)455m
-
Recept
Sajoer Kari Daging Sapi (gekruide groentensoep met rundvlees)41u
-
Recept
Kerang Dan Ikan Assam Pedis (hele pittige vis soep)450m
-
Recept
Echte saoto-soep41u30m
-
Recept
Bruunen boonn soep a la troep42u30m
-
Recept
Binte Biluhuta (soep met mais, garnalen en kokos)445m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal trassi en olie
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in sambal trassi
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal trassi
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- sambal trassi kan sporen bevatten van schaaldieren en Allergie in sambal trassi
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal trassi
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 843 kcal | 42% | 3372 kcal |
Vetten | 18 g. | 26% | 72 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 111 g. | 42% | 444 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |