In een steelpan -sinaasappeldrank en de suiker(4 eetlepels) verhitten.
Pan van het vuur nemen en de goed uitgenepen gelatine(7 blaadjes) er door roeren en op laten lossen.
Laten afkoelen tot lauwwarm.
Intussen boven 2 kommen de eieren(2) splitsen.
Dooiers niet gebruiken.
Eiwit stijfkloppen.
In de andere kom 250 mililiter slagroom(250 milliliter) bijna stijfkloppen.
1 eetlepel rum(3 eetlepels) toevoegen en verder stijfkloppen, Dit mengsel aan het eiwit toevoegen en daarna het gelatine(7 blaadjes) mengsel en de bitterkoekjes(6) er door scheppen.
In de koelkast het mengsel af laten koelen en zo nu en dan omscheppen.
Een puddingvorm van 1,5 liter omspoelen met koud water.
Hierin het puddingmengsel doen en minimaal 3 uren op laten stijven in de koelkast.
In een zeef de abrikozen(1 blik)(3 deciliter) uit laten lekken.
In een kom 125 mililiter slagroom(250 milliliter) met de klopvast stijfkloppen.
De pudding keren m.b.v.
een bord.
Garneren met de abrikozen(1 blik)(3 deciliter) en toefjes slagroom(250 milliliter) en voor de kerstsfeer war zilverpilletjes.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
Geen overeenkomsten gevonden.
Suiker
suiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
Koemelk
slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Sporen van noten kunnen voorkomen in bitterkoekjes
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in rum, gelatine, suiker
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept (1)
Luchtige bitterkoekjespudding heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie RESET
Bitterkoekjespudding moet gemaakt worden van bittere amandelen, essence en griesmeel. De algemeen verkrijgbare "moderne" bitterkoekjes zijn daarvoor ongeschikt, omdat de oorspronkelijke smaak ontbreek... Lees reactie
P. Dijkstra 11 september 2013
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.