Luchtige kruidcake met kaneel, karamelextract en amandelextract
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van Bnrave
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Bakvorm
- Magnetron
- Oven
Bereidingswijze
- Breek alle drie de in een kom en mix het tot het een structuur van sinaasappelsap heeft.
- Giet de gemixte in een maatbeker en doe de circa 20 tot 30 seconden in de magnetron.
- Haal de er uit en doe het in een beslagkom, samen met de gewone en de .
- Mix het tot een luchtig mengsel.
- Doe er ongeveer de helft van het zelfrijzend bij.
- Het beslag wordt nu erg droog, dus doe je er de helft van het eiermengsel bij.
- Doe de andere helft van het zelfrijzend erbij als het ei helemaal in het beslag is opgenomen.
- En doe als laatste de laatste helft van het eiermengsel erbij.
- Als het beslag een luchtig mengsel is geworden doe je er het en de bij.
- Daarna doe je de karamelextract bij en ook de amandelextract.
- Als laatste doe je er een scheutje bij.
- Als het gemengd is tot een luchtig beslag vet je een bakvorm in en giet je het beslag in de bakvorm.
- Doe de bakvorm in een voorverwarmende oven op 175 C* 70 minuten lang.
- Als je oven niet is voorverwarmd doe je de cake op 175 C* 75 minuten lang.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Kruidcake41u30m
-
Recept
Luchtige kokoskoek41u20m
-
Recept
Karnemelkse kruidcake41u30m
-
Recept
Luchtige naturel cake41u10m
-
Recept
Luchtige appelcake41u
-
Recept
Rabarber-kaneel muffins420m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bakmeel
- suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per cake | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 2113 kcal | 105% | 2113 kcal |
Vetten | 101 g. | 145% | 101 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 100 g. | 38% | 100 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 257 g. | 286% | 257 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |