Luchtige naturel cake

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Bakvorm
  • Magnetron
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Breek alle vier de in een kom en mix het tot het een structuur van sinaasappelsap heeft.
  2. Giet de gemixte in een maatbeker en doe de circa 20 tot 30 seconden in de magnetron.
  3. Haal de er uit en doe het in een beslagkom, samen met de gewone en de .
  4. Mix het tot een luchtig mengsel.
  5. Doe er ongeveer de helft van het zelfrijzend bij.
  6. Het beslag wordt nu erg droog, dus doe je er de helft van het eiermengsel bij.
  7. Doe de andere helft van het zelfrijzend erbij als het ei helemaal in het beslag is opgenomen.
  8. En doe als laatste de laatste helft van het eiermengsel erbij.
  9. Als het beslag een luchtig mengsel is geworden vet je een bakvorm in en doe je het beslag in de bakvorm.
  10. Doe nu de cake in een voorverwarmende oven op 175 C* 70 minuten.
  11. Als je de oven niet hebt voorverwarmd, doe je de cake 75 minuten in de oven.
  12. Schrik niet als de cake klaar is, want er horen witte stipjes aan de bovenkant van de cake te zitten!
  13. Dat is namelijk de .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakmeel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
2558 kcal
127%2558 kcal
Vetten
190 g.
272%190 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
153 g.
58%153 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
207 g.
230%207 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Luchtige naturel cake