Lumper Ikan Tongkol (rijstrolletjes met tonijn)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Bijgerechten
- Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Aluminiumfolie
- Stoompan
- Pan
Bereidingswijze
- Snijd de en uien fijn.
Schil de .
Snijd de fijn.
Fruit de uien, en in hete totdat dit gaat geuren. - Voeg nu de toe en meng alles goed.
Giet hier de kokosmelk bij en laat het geheel pruttelen tot de kokosmelk bijna is verdampt.
Verwijder de .
Doe de ketan in 6 deciliter water en laat het 10 minuten staan.
Doe de , naar smaak erbij en breng het aan de kook.
Roer tot de is opgelost.
Verlaag het vuur en doe de deksel op de pan.
Laat de ketan 10 minuten koken.
Breng intussen water aan de kook in een stoompan.
Laat de ketan in 20 minuten gaar stomen.
Druk de warme ketan uit tot een 1 cm. - dikke lap
Snijd deze uit in lange stukken.
Verdeel de vulling over de lapjes en maak er rolletjes van.
Wikkel de rolletjes in aluminiumfolie en sluit ze goed af.
Stoom de rolletjes in ongeveer 10 minuten in de stoompan.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Lumper (rijstrolletjes met gehakt)450m
-
Recept
Sajoer ikan pedah (gezouten vis)445m
-
Recept
Sambal ikan tenggiri (Gebakken makreel in een sambalsaus)445m
-
Recept
Dasar Untuk Ikan (Basis kruidenpasta voor visgerechten)415m
-
Recept
Mangoet ikan (vis in gele kokosmelksaus)445m
-
Recept
Saté ikan kokos (saté van visfilets met kokos)445m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- tonijn is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 625 kcal | 31% | 2500 kcal |
Vetten | 16 g. | 23% | 64 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 79 g. | 30% | 316 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |