Lumper (Indonesische gevulde rijstrol)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Hapjes
- Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Vijzel
- Staafmixer
Bereidingswijze
- Was en week de ketanrijst (volg hiervoor de aanwijzingen op de verpakking).
Kook de ketanrijst met een beetje aan met een minimum aan water, als het water aan de kook komt voeg dan de melk erbij.
Roer alles goed om en laat het koken tot het water verdampt is.
Voeg de rijst in de stomer en laat de rijst gaar stomen in ongeveer 30 minuten tot de rijst moet uiteindelijk niet te nat zijn.
Terwijl de rijst kookt maakt u de vulling.
Snij de kip in hele kleine stukjes.
Doe alle kruiden de , knoflook en bij elkaar.
Maak het geheel fijn in een vijzel tot een mooie pasta.
Fruit het mengsel in 2 eetlepels olie.
Voeg de kip toe en blijven omscheppen tot het geheel bijna droog is
Dan met een elektrische staafmixer fijn malen de toevoegen en droog bakken,(laat er ook wat stukjes kip inzitten, dat is lekker).
Maak van de rijst gelijke ballen.
Druk met de duimen een kuiltje in de rijst bal en doe hierin een flinke eetlepel vulling in en rol dan het geheel dicht.
Dit kan zowel koud als warm gegeten worden.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in trassi
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- trassi kan sporen bevatten van schaaldieren en Allergie in trassi
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 32 kcal | 1% | 640 kcal |
Vetten | 0 g. | 1% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 1% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 1% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 1 g. | 0% | 20 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |