Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Empanada met gehakt recept
Empanada met gehakt recept

Empanada met gehakt


Ingrediënten


12

Bereidingswijze


Oven voorverwarmen op 200 graden.

Empanada deeg:
Alle ingredienten mengen (zoals je andere deeg ook maakt) tot samen hangend deeg. In folie en half uur laten rusten in de koelkast.

Empanada vulling:
De 2 eieren koken, ze moeten hardgekookt en afgekoeld zijn (ze zijn op het laatst nodig voor op de vulling) zodat je ze in plakjes kunt snijden. Winterwortel, ui en peterselie fijn snijden.
De ui fruiten, knoflook toevoegen en even mee fruiten. Wortel, witte rozijnen en gehakt erbij en het gehakt moet uiteindelijk rul gebakken zijn. Als laatste (dus als vulling gereed is) peterselie erdoor.

Empanada:
Het deeg verdelen in 10 porties. Per portie uitrollen tot ong. 3mm dikte en uitsteken. De vulling erop scheppen (ongeveer 2 eetlepels) en een plakje ei erop leggen. Vouw de empanada dicht en doe wat water/ei/melk op de randen aan de binnenzijden zodat ie dicht geplakt blijft. Met een vork er een mooi randje erom heen duwen (kartel/ribbelrandje). Alle empanada's bestrijken met het losgeklopt ei en 20 minuten in de oven bakken op 200 graden.

Serveersuggesties

Lekker met frisse sla. Vulling is meestal gehakt, maar bijvoorbeeld paprika, tomaat, pruimen, abrikozen kunnen hier ook door gemengd worden. Of met vis kan er ook gevarieerd worden.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit empanada met gehakt recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven