Knapperig bladerdeeg gevuld met gehakt
- Herkomst Nederland
- Categorie Lunchgerechten
- Bereiden
- Kookboek van c4th
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Bakplaat
- Oven
- Bakpapier
- Rasp
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden C.
- Snipper de en hak de knoflook fijn en bak deze glazig in de olie.
- Voeg het gehakt toe en bak het op hoog vuur rul.
- Boen de schoon en rasp de schil eraf.
- Ris blaadjes van takjes en schep deze met de citroenrasp door het gehakt.
- Leg de plakjes op de ingevette of met bakpapier beklede plaat en bak deze in het midden van de oven in circa 10 minuten lichtbruin.
- Haal de bakplaat uit de oven.
- Snijd met een puntig mes in het midden van het gebakken een cirkel uit de bovenkant, zodat een soort bakje ontstaat.
- Schep het gehaktmengsel in de ruimte die ontstaan is.
- Klop het los en bestrijk hiermee de deegbakjes en de uitgesneden deegrondjes.
- Schuif de bakplaat terug in de oven en laat het nog circa 5-10 minuten bakken tot het deeg goudbruin en krokant is.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bladerdeeg is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bladerdeeg
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in bladerdeeg
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 230 kcal | 11% | 920 kcal |
Vetten | 15 g. | 21% | 60 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 1 g. | 0% | 4 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |