Kipsalade met sinaasappel

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Bestrijk de met en bestrooi ze met de kipkruiden.
  2. Verhit 1 eetlepel en bak hierin de kip in rondom bruin en gaar.
  3. Neem de filets uit de pan en laat ze afkoelen.
  4. Schenk de , het en de rest van de in de pan en breng alles al roerend aan de kook.
  5. Schenk de saus in een steelpannetje en meng de en de erdoor.
  6. Breng op smaak met en .
  7. Schil de sinaasappels en verwijder alle witte vliesjes en draadjes.
  8. Snijd de sinaasappels in halve plakjes.
  9. Was de blaadjes .
  10. Snijd de kipfilet in plakjes.
  11. Verdeel enkele blaadjes over 4 bordjes.
  12. Leg er afwisselend een plakje sinaasappel op, gevolgd door een plakje kipfilet.
  13. Verwarm het sausje en lepel het over het gerecht.
  14. Serveer met toast en boter.
25
25
25

Variaties op Kipsalade met sinaasappel

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Kipsalade met sinaasappel
VariatieAantalGang
Kipsalade met sinaasappel1Salades

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • azijn kan sporen bevatten van mosterd en Allergie in mosterd
  • walnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn en mosterd
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
168 kcal
8%672 kcal
Vetten
12 g.
17%48 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
7 g.
2%28 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kipsalade met sinaasappel