Ontdoe de ’s van de pitjes en de zaadlijsten en snijd ze in stukjes.
Maak de porcini schoon en snijd ze in stukjes.
Spoel de artisjok(1 stuk) goed schoon in ruim water met zout(1 stuk).
Snijd zoveel mogelijk van de steel af en verwijder de lelijke bladeren.
Breng ruim water aan de kook met zout(1 stuk) en citroensap.
Kook hierin op een laag vuur de artisjok(1 stuk) in ca. 30 minuten gaar.
De artisjok(1 stuk) is gaar wanneer de blaadjes er afgetrokken kunnen worden.
Trek alle blaadjes van de artisjok(1 stuk) af.
Verwijder het hooi (de vezeltjes) van de bodem en snijd de bodem in stukjes.
Als alternatief is artisjok(1 stuk) uit blik ook bruikbaar en natuurlijk veel sneller klaar.
Snijd de salami(2 ons) en de ham(2 ons) in kleine blokjes van ca. 4 x 4 x 4 mm.
Verhit de olie in een pan.
Fruit de ui(1 stuk) tot ze glazig is, knijp er de teentjes knoflook(2 teentjes) boven uit en fruit even mee.
Voeg de prei(1 stuk), de artisjok(1 stuk) en de porcini toe en bak ze 5 minuten.
Voeg dan de paprika(1 stuk)(1 stuk), de salami(2 ons), de ham(2 ons) en de tuinkruiden(2 eetlepels) toe en bak op een hoog vuur onder voortdurend roeren gedurende ca. 5 minuten.
Roer tot slot de koksroom(100 milliliter) en de kaas(150 gram) door het mengsel en laat nog even op het vuur staan totdat de kaas(150 gram) volledig gesmolten is.
Breng op smaak met zout(1 stuk) en peper(1 stuk).
Kook ondertussen de macaroni(400 gram) in ruim water met een beetje zout(1 stuk).
Laat hem vooral niet te gaar worden want dan wordt het geheel erg papperig.
Laat de macaroni(400 gram) uitlekken in het vergiet en roer er een scheut olijfolie(5) doorheen om plakken te voorkomen.
Roer de macaroni(400 gram) door de saus.
Schep op 4 grote borden en geef er een glas Soave Classico bij.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
Sporen van gluten kunnen voorkomen in macaroni
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Geen overeenkomsten gevonden.
Koemelk
kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas
Mosterd
Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
macaroni kan sporen bevatten van lactose en Allergie in koksroom en kaas
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in salami en zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.