Macaroni alla Theressa

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Maak de schoon en snipper ze ragfijn.
  2. Was de goed en snijd ze in kleine stukjes.
  3. Ontdoe de ’s van de pitjes en de zaadlijsten en snijd ze in stukjes.
  4. Maak de porcini schoon en snijd ze in stukjes.
  5. Spoel de goed schoon in ruim water met .
  6. Snijd zoveel mogelijk van de steel af en verwijder de lelijke bladeren.
  7. Breng ruim water aan de kook met en citroensap.
  8. Kook hierin op een laag vuur de in ca. 30 minuten gaar.
  9. De is gaar wanneer de blaadjes er afgetrokken kunnen worden.
  10. Trek alle blaadjes van de af.
  11. Verwijder het hooi (de vezeltjes) van de bodem en snijd de bodem in stukjes.
  12. Als alternatief is uit blik ook bruikbaar en natuurlijk veel sneller klaar.
  13. Snijd de en de in kleine blokjes van ca. 4 x 4 x 4 mm.
  14. Verhit de olie in een pan.
  15. Fruit de tot ze glazig is, knijp er de boven uit en fruit even mee.
  16. Voeg de , de en de porcini toe en bak ze 5 minuten.
  17. Voeg dan de , de , de en de toe en bak op een hoog vuur onder voortdurend roeren gedurende ca. 5 minuten.
  18. Roer tot slot de en de door het mengsel en laat nog even op het vuur staan totdat de volledig gesmolten is.
  19. Breng op smaak met en .
  20. Kook ondertussen de in ruim water met een beetje .
  21. Laat hem vooral niet te gaar worden want dan wordt het geheel erg papperig.
  22. Laat de uitlekken in het vergiet en roer er een scheut doorheen om plakken te voorkomen.
  23. Roer de door de saus.
  24. Schep op 4 grote borden en geef er een glas Soave Classico bij.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in macaroni
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • macaroni kan sporen bevatten van lactose en Allergie in koksroom en kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in salami en zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
657 kcal
32%2628 kcal
Vetten
32 g.
46%128 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
99 g.
38%396 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Macaroni alla Theressa