Macaroni-gehaktschotel met bonen
- Herkomst Nederland
- Categorie Ovenschotels
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Macaroni recepten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Oven
- Rasp
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Was de bonen en breek ze eventueel doormidden.
- Pel en snipper de en de knoflook.
- Verhit een grote pan.
- Rul het gehakt in de hete .
- Fruit de en de knoflook kort mee.
- Voeg de toe en bak kort mee.
- Voeg de gepelde met het sap toe en druk de kleiner.
- Breng op smaak met , , de , de rozemarijn en de .
- Breng het geheel aan de kook en laat het 10-15 minuten pruttelen met het deksel op de pan.
- Gaar de bonen in kokend water met in ca. 15 minuten.
- Kook de volgens aanwijzing verpakking.
- Giet de bonen en de af.
- Verhit de in een hoge pan.
- Bruineer de in de hete .
- Voeg al roerend 250 milliliter water, de en het toe.
- Breng het geheel aan de kook en laat het 5 minuten pruttelen met het deksel op de pan.
- Breng de saus op smaak met , en .
- Leg de helft van de bonen, de , het gehakt en de helft van de saus in lagen op de bodem van een ingevette hoge ovenschaal.
- Sluit af met de rest van de en de rest van de saus.
- Rasp de en strooi hem over de ovenschotel.
- Bak de schotel in 30-40 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven op 200 graden C.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en groentebouillonblokje
- macaroni en groentebouillonblokje kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
- boter, groentebouillonblokje, boter om in te vetten, parmezaanse kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, melk, boter om in te vetten, parmezaanse kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
- macaroni kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter, melk, boter om in te vetten, parmezaanse kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie en groentebouillonblokje
- Geen overeenkomsten gevonden.
- parmezaanse kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 551 kcal | 27% | 3306 kcal |
Vetten | 24 g. | 35% | 144 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 55 g. | 21% | 330 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |