Macaroni-gehaktschotel voor buffet
- Herkomst Nederland
- Categorie Speciale gelegenheden
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Spatel
- Pan
- Oven
- Rasp
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Pel en snipper de en de knoflook
Was de , schud hem droog en hak de naaldjes fijn.
Was de , schud hem droog en hak de blaadjes fijn.
Verhit de olie in een pan. - Bak er het gehakt rul in.
- Voeg de ui, de knoflook, de , de en de toe en bak kort mee.
- Voeg de gepelde , inclusief het sap toe.
- Breng op smaak met en , , en .
Druk de wat kleiner met een houten spatel. - Breng het geheel aan de kook en laat 15 minuten zonder deksel zachtjes doorkoken.
- Laat afkoelen.
Kook intussen de volgens aanwijzingen verpakking in water met beetgaar. - Giet af, spoel met koud stromend water en laat uitlekken.
Rasp de kaas en spatel de helft van de kaas door de .
Smelt 6 eetlepels in een pan, strooi de eroverheen en bak kort mee.
Blus af met 400 ml water en de . - Roer het bouillonblokje erdoorheen en kook de bechamelsaus ca. 3 minuten.
- Breng op smaak met , en .
Neem de pan van het vuur. - Kluts de met 2 eetlepels water en roer het mengsel door de bechamelsaus (niet meer koken)
Verwarm de oven voor op 200 graden. - Vet een grote ovenschaal ( ca. 20x30cm, ca. 4,5 liter inhoud) in met .
Verdeel de helft van de , verdeel ca. 1/4 van de bechamelsaus en de helft van de gehaktsaus eroverheen.
Verdeel de overige eroverheen, verdeel de overige gehaktsaus over de . - Verdeel de overige bechamelsaus over de gehaktsaus.
- Bestrooi met de resterende kaas.
Bak 45-50 minuten in de oven.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
- macaroni en groentebouillonblokje kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- groentebouillonblokje kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- boter en groentebouillonblokje kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
- macaroni kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 327 kcal | 16% | 3924 kcal |
Vetten | 7 g. | 10% | 84 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 54 g. | 21% | 648 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |