Macaroni met kip, prei en roomkaas
- Herkomst Italie
- Categorie Pastagerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Macaroni recepten
- Bereiden
- Kookboek van anjaschoneveld
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Wok
- Braadpan
- Pan
- Keukenpapier
Bereidingswijze
- Voorbereiden:
- Breng ruim 1 liter water aan de kook in een ruime kookpan.
- Dep de blokjes met keukenpapier droog en schep ze om met , knoflook, en wat en zwarte .
- Spoel de preiringen in een vergiet onder stromend water schoon en laat uitlekken.
- Bereiden:
- Strooi de in de pan met kokend water, roer om en kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit een wok of braadpan op hoog vuur 2 minuten voor.
- Temper het vuur, schep de kipreepjes erin en bak ze 2 minuten.
- Zet het vuur weer hoog, schep de kipreepjes om en bak weer 2 minuten.
- Voeg eventueel nog 1 eetlepel toe, schep de en de in de pan en roerbak 5 minuten.
- Voeg de , 1 kopje kookwater van de pasta en de bouillontablet toe.
- Laat de kaas al roerend smelten.
- Voeg de in stukjes gesneden toe.
- Laat de in het vergiet uitlekken en schep deze door de groentesaus.
- Voeg op het laatst eventueel nog 2 eetlepels fijngeknipte verse peterselie of koriander toe.
Ook lekker om te maken
Variaties op Macaroni met kip, prei en roomkaas
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Macaroni met kip, prei en roomkaas | 1 | Pastagerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en kippenbouillontablet
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in macaroni en kippenbouillontablet
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillontablet
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippenbouillontablet en roomkaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillontablet
- macaroni kan sporen bevatten van lactose en Allergie in roomkaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie en kippenbouillontablet
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 517 kcal | 25% | 2068 kcal |
Vetten | 16 g. | 23% | 64 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 3% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 1 g. | 5% | 4 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 79 g. | 30% | 316 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |