Macaroni speciaal
- Herkomst Italie
- Categorie Pastagerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Macaroni recepten
- Bereiden
- Kookboek van daruma80
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Braadpan
- Pan
Bereidingswijze
- Kruid het met de Mexicaanse kruiden en kneed het in 4 tot 5 cm grote stukjes/balletjes.
- Zet het water op voor de in een normale pan.
- Verwarm de in een braadpan.
- Snijd de 2 in kleine stukjes.
- Doe de stukjes ui in de olie en roer deze goed door zodat de olie doortrokken wordt van het uiensap.
- Als het licht sist/bakt is dat een goed teken, de olie is dan warm genoeg.
- Zorg dat de olie niet te heet wordt (ook niet te lauw natuurlijk).
- De stukjes kunnen nu in de braadpan.
- Schep de en de stukjes ui goed om, zodat de aan alle kanten in de olie gedrenkt wordt.
- Laat het geheel zachtjes doorsudderen met het deksel erop als de aan de buitenkant een lichte, bleekbruine kleur heeft.
- Schep de daarna nog regelmatig om.
- Doe de /macaroni in het kokende water.
- Doe een flinke scheut van de in een steelpannetje en snijd de paprika en in stukjes.
- Deze kunnen direct toegevoegd worden in het steelpannetje.
- Zet het vuur onder het steelpannetje iets hoger dan laag, zodat de groenten goed warm worden maar niet te snel - roer de zaak goed door.
- Snijd de tomaat in stukjes en voeg deze toe in de steelpan als de gaar beginnen te worden, dus na een minuut of 4 tot 5.
- Roer de stukjes tomaat er goed doorheen, maar zorg ervoor dat ze niet totaal oplossen in de saus - stevige laten het meeste vruchtvlees over.
- Als de groenten goed warm zijn (niet koken), zet dan het vuur onder de steelpan af.
- Meestal is 8 tot 10 minuten in totaal (dus vanaf basissaus t/m ) genoeg.
- De groenten moeten niet te gaar worden.
- Als laatste voeg je nog een flinke mespunt toe aan de groenten om deze een extra 'bite' te geven.
- Wel goed doorroeren, zodat je niet teveel van die 'bite' merkt.
- Na ongeveer 12 tot 15 minuten in totaal is de ook gaar, en hoogstwaarschijnlijk de ook.
- Vergeet niet de stukjes gebakken ui ook op te scheppen.
- Bon appetit!
- gegarandeerd!
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal
- sambal kan sporen bevatten van gluten en Allergie in penne
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in penne
- Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1001 kcal | 50% | 3003 kcal |
Vetten | 36 g. | 52% | 108 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 107 g. | 41% | 321 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |