Macaronischoteltje met ham en kaas
- Herkomst Italie
- Categorie Ovenschotels
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Macaroni recepten
- Bereiden
- Kookboek van palava
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Oven
- Zeef
Bereidingswijze
- Breng het met de en het tablet in een open pan aan de kook.
Roer de een keer om , zet de hitte bron lager maar zorg dat het blijft koken.
Kook de in de op het pak aangegeven tijd gaar.
Laat de op een zeef uitlekken.
Snijd de in stukjes.
Dompel de even kort in kokend , haal het vel eraf en snijd de in stukjes.
Verwarm de en fruit de tot hij lichtgekleurd ziet.
Schep de tomaat door de en kook het tomaatvocht zachtjes iets in.
Bestrijk een ovenvast schaaltje met .
Zet de oven op 200 graden C. - en zet het rooster in het midden van de oven of verwarm de grill 10 minuten voor.
Snijd de ham in blokjes.
Doe de bij het tomaatmengsel en roer de ham 3/4 van de er doorheen.
Doe de in het ovenvaste schaaltje.
Meng de overgebleven door het . - Strooi dit mengsel over de .
Verdeel de overige in klontjes erover.
Zet het schoteltje in de oven en laat er in 15 minuten een bruin korstje op komen of zet het schaaltje 10 cm onder de hete grill tot de gegratineerd is.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillonblokje en margarine
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in macaroni, bouillonblokje, paneermeel
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in margarine
- Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillonblokje en paneermeel
- bouillonblokje, margarine, kaas, paneermeel kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillonblokje
- macaroni, margarine, paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillonblokje en margarine
- Sporen van vis kunnen voorkomen in margarine
- Sporen van zout kunnen voorkomen in kaas
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 636 kcal | 31% | 636 kcal |
Vetten | 35 g. | 50% | 35 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 62 g. | 24% | 62 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |