Macarons

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spuitzak
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Meng de en de door elkaar.
  2. En zet het weg.
  3. Klop de eiwitten in een vet vrije kom met het mespuntje stijf totdat er pieken ontstaan.
    Blijf kloppen en voeg theelepel na theelepel toe.
  4. Doe niet te veel want dan kan het mengsel inzakken.
  5. Zorg ook dat de suiker volledig opgenomen is voor je de volgende theelepel toevoegt.
  6. Het mengsel moet dik, wit en glanzend worden.
    Schep het suiker-amandelmengsel voorzichtig door de eiwitten met een lepel.
  7. Meng het goed door elkaar.
  8. Dat kan eventjes duren.
  9. Het is klaar als het mengsel langzaam van de lepel druipt.
    Vul een spuitzak met het mengsel en maak gelijkmatige rondjes van ongeveer 5 cm.
  10. Let op!
  11. Het mengsel kan nog een beetje uitlopen.
  12. Dus maak de rondjes niet te groot.
    Laat de macarons 15 minuten tot 1 uur rusten.
  13. Duw voorzichtig met je vinger op de macarons.
  14. Ze mogen niet meer kleverig of nat zijn.
    Verwarm de oven voor op 170 graden celsius en bak ze 10 minuten.
25
25
25

Variaties op Macarons

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Macarons
VariatieAantalGang
Macarons met frambozen1Nagerechten
Cocosmacarons1Koekjes

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (16)

Macarons heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.9 / 10 in 16 recensies
RESET

Lekkerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Max 24 maart 2014
@Femke: Ik zag in het tv programma "heel holland bakt" dat iemand macarons met pecannoten in plaats van amandelen maakte misschien kun je het nog terug kijken!
Jitske 24 juli 2013
Weet iemand of je macarons ook van ander meel kan maken in verband met amandelallergie?
Femke 4 januari 2013
Ik was er weg van!
23 november 2012
Je kan ook gewone amandelen, of amandelschaafsel kopen en ze zelf vermalen in de keukenmachine! Dit is in verhouding vaak veel goedkoper dan die kleine zakjes van maar 100/200 gr die je bij de biologi... Lees reactie
Iris 27 juli 2012
In de avond winkels of in grotere supermarkten kun je amandelpoeder kopen.
Koen 25 juli 2012
Vraag: Als je kleurstoffen wilt toevoegen, wanneer moet je dat dan doen?
Noa 11 juli 2012
Goed en duidelijk recept, dit helpt je echt.
Harmke Buursma 28 juni 2012
Goed, duidelijk en heerlijk recept. Ik zocht naar een recept. Dit was het eerste en een gemiddelde van 5 sterren! Dankje!
Sophie 9 mei 2012
Bij onze Turkse groenteboer kan je bakken van 500 gram amandeelmeel kopen, dat is volgens mij precies hetzelfde als amandelpoeder.
Merel 8 mei 2012
Je kan het ook zelf maken doe 100 gram blanke en ongebrande amandelen in de keukenmachine en maal tot poeder.
Henrieke 2 mei 2012
Ik heb een receptenboekje gekocht voor macarons en daar staat in dat amandelpoeder bij elke 'natuurlijke winkel' te krijgen is.
Wendy 29 april 2012
Dit is het juiste recept! Alleen de temperatuur van de oven moet op 150 graden 10-12 minuten anders verbrand het eiwit en gaat de kleurstof verdwijnen.
Emmie 28 april 2012
Ik heb het gekocht bij 'De Tuinen', een soort drogisterij-keten, die in veel steden winkels hebben. Mooi in zakjes van 100 gram!
Thecla 21 april 2012
Ik vraag me ook af waar je amandelpoeder koopt.
Naomi 18 april 2012
Waar koop je amandelpoeder?
Dominique 12 april 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
124 kcal
6%1240 kcal
Vetten
1 g.
2%10 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
4 g.
1%40 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Macarons