Macarons
- Herkomst Frankrijk
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van neetjeb
- 16 reviews
Keukenspullen
- Spuitzak
- Oven
Bereidingswijze
- Meng de en de door elkaar.
- En zet het weg.
- Klop de eiwitten in een vet vrije kom met het mespuntje stijf totdat er pieken ontstaan.
Blijf kloppen en voeg theelepel na theelepel toe. - Doe niet te veel want dan kan het mengsel inzakken.
- Zorg ook dat de suiker volledig opgenomen is voor je de volgende theelepel toevoegt.
- Het mengsel moet dik, wit en glanzend worden.
Schep het suiker-amandelmengsel voorzichtig door de eiwitten met een lepel. - Meng het goed door elkaar.
- Dat kan eventjes duren.
- Het is klaar als het mengsel langzaam van de lepel druipt.
Vul een spuitzak met het mengsel en maak gelijkmatige rondjes van ongeveer 5 cm. - Let op!
- Het mengsel kan nog een beetje uitlopen.
- Dus maak de rondjes niet te groot.
Laat de macarons 15 minuten tot 1 uur rusten. - Duw voorzichtig met je vinger op de macarons.
- Ze mogen niet meer kleverig of nat zijn.
Verwarm de oven voor op 170 graden celsius en bak ze 10 minuten.
Variaties op Macarons
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Macarons met frambozen | 1 | Nagerechten |
Cocosmacarons | 1 | Koekjes |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (16)
Macarons heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.9 / 10 in 16 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 124 kcal | 6% | 1240 kcal |
Vetten | 1 g. | 2% | 10 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 4 g. | 1% | 40 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |