Maiskoekjes (hartig)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Bijgerechten
- Maiskoekjes recepten
- Bereiden
- Kookboek van emmanuelle
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Koekenpan
- Pan
- Keukenpapier
Bereidingswijze
- Gooi in een beslagkom de , het blikje (met sap) en het bij elkaar en roer het door elkaar.
- Doe er een scheut bij en zoveel dat het beslag niet te dun wordt (ongeveer als oliebollenbeslag).
- Ongeveer 2 eetlepels en 2 eetlepels maggie, een flinke lik (naar smaak) en een snuf , en erbij.
- Goed doorroeren.
- In een koekenpan een laagje van ongeveer 1 cm olie verhitten en met twee lepels een "bergje" beslag in de pan doen.
- Per kant ongeveer twee minuten bakken.
- Let op, het vuur moet soms wat lager!
- Uit de pan halen en op een bord bedekt met keukenpapier leggen.
- Tip:
- Wees matig met kruiden en bak eerst 1 koekje.
- Proeven en eventueel meer kruiden, maggie en toevoegen.
- Selamat makan!
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal
- sambal kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem en ketjap
- ketjap past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ketjap is niet geschikt voor een soja-intollerantie
- Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 138 kcal | 6% | 552 kcal |
Vetten | 1 g. | 2% | 4 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 24 g. | 9% | 96 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |