Maïssoep met chorizo en bosui
- Herkomst Nederland
- Categorie Soepen
- Bereiden
- Kookboek van keesgroen
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Keukenmachine
- Pan
- Zeef
Bereidingswijze
- Snipper het uitje fijn en snijd de knoflook in plakjes.
- Laat de boter smelten in een pannetje en fruit de knoflook en de gesnipperde .
- Doe de uitgelekte maïskorrels erbij en bak ze ook even mee.
- Giet de room en de erbij en breng het aan de kook en laat het ongeveer drie minuutjes doorkoken.
- Doe de soep in een keukenmachine en draai de maïskorrels fijn.
- Giet de soep door een zeef terug in de pan zodat de velletjes maïs uit de soep zijn.
- Breng het weer een de kook en breng het op smaak met peper en zout.
- Bind het licht af met allesbinder of maïzena of eventueel een roux.
- Snijd de chorizo in kleine stukjes en verdeel dit over vier diepe borden.
- Snijd het groene van de bosui in dunne ringetjes en doe dit bij de chorizo in de diepe borden.
- Verdeel de soep over de borden.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in gevogeltebouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in gevogeltebouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in gevogeltebouillon
- gevogeltebouillon en klontje boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom en klontje boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in gevogeltebouillon
- slagroom en klontje boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in gevogeltebouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 682 kcal | 34% | 2728 kcal |
Vetten | 25 g. | 36% | 100 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 115 g. | 44% | 460 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |