Makreel uit de oven

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Oven
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Spoel de vissen van binnen en buiten onder stromend koud water.
  2. Maak de daarna van binnen droog met keukenpapier.
    Bestrooi de vissen aan de binnen-en buitenzijden met wat en peper.
  3. Leg in elke buikholte een takje (blad) en een deel van de grof gesnipperde .
    Leg de vissen dicht naast elkaar in een dik beboterde ovenvaste schaal.
  4. Schik in plakjes gesneden knoflook tussen de vissen.
    Besprenkel de vissen met de olie.
  5. Plaats de schaal in het midden van een tot 180 graden celsius voorverwarmde oven.
    Neem tien minuten daarna de schaal uit de oven.
  6. Breng in een pannetje de tot het kookpunt.
  7. Schenk de kokende over de vissen.
    Plaats de schaal, afgedekt met een deksel of aluminiumfolie, opnieuw in de oven, nog steeds op 180 graden elsius.
  8. Neem na 15 minuten de schaal uit de oven.
  9. Bestrooi de vissen met .
25
25
25

Variaties op Makreel uit de oven

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Makreel uit de oven
VariatieAantalGang
Makreel uit de oven1Vis en schaaldieren
Ikan oblok (mild gekruide makreel uit de oven)1Vis en schaaldieren
Ikan Pepesan (pittig gekruide makreel uit de oven)1Vis en schaaldieren

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • makrelen is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
104 kcal
5%416 kcal
Vetten
9 g.
13%36 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
11 g.
4%44 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Makreel uit de oven