Makreel uit de oven
- Herkomst Nederland
- Categorie Vis en schaaldieren
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van tobkok
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Aluminiumfolie
- Oven
- Keukenpapier
Bereidingswijze
- Spoel de vissen van binnen en buiten onder stromend koud water.
- Maak de daarna van binnen droog met keukenpapier.
Bestrooi de vissen aan de binnen-en buitenzijden met wat en peper. - Leg in elke buikholte een takje (blad) en een deel van de grof gesnipperde .
Leg de vissen dicht naast elkaar in een dik beboterde ovenvaste schaal. - Schik in plakjes gesneden knoflook tussen de vissen.
Besprenkel de vissen met de olie. - Plaats de schaal in het midden van een tot 180 graden celsius voorverwarmde oven.
Neem tien minuten daarna de schaal uit de oven. - Breng in een pannetje de tot het kookpunt.
- Schenk de kokende over de vissen.
Plaats de schaal, afgedekt met een deksel of aluminiumfolie, opnieuw in de oven, nog steeds op 180 graden elsius. - Neem na 15 minuten de schaal uit de oven.
- Bestrooi de vissen met .
Ook lekker om te maken
Variaties op Makreel uit de oven
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Makreel uit de oven | 1 | Vis en schaaldieren |
Ikan oblok (mild gekruide makreel uit de oven) | 1 | Vis en schaaldieren |
Ikan Pepesan (pittig gekruide makreel uit de oven) | 1 | Vis en schaaldieren |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- makrelen is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 104 kcal | 5% | 416 kcal |
Vetten | 9 g. | 13% | 36 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 11 g. | 4% | 44 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |