Makreelmousse

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Mixer
  • Puddingvorm

Bereidingswijze

  1. In bak met ruim koud water, in ± 10 min.
  2. weken.
  3. pellen en heel fijn snipperen.
  4. In kom bijna stijfkloppen.
  5. halveren, helft uitpersen, rest in plakjes snijden.
  6. In andere kom met vork fijnprakken.
  7. Toevoegen:
  8. , , 1 eetlepel citroensap en .
  9. Met vork goed door elkaar mengen.
  10. In steelpan 1 deciliter water verhitten.
  11. Van vuur nemen.
  12. goed uitknijpen en in heet water oplossen.
  13. Iets laten afkoelen.
  14. Ketjap en -oplossing door roeren. (Vis)vorm (inh. ¾ liter) met water omspoelen.
  15. Met mixer slagroommengsel goed door makreelmengsel mengen.
  16. Mousse overdoen in vorm, bovenkant gladstrijken.
  17. In koelkast in ± 2 uur laten opstijven.
  18. Als je geen visvorm hebt, kun je er natuurlijk een kopen van de centjes die je voor de bruiloft hebt gekregen, maar je kunt de mousse ook prima in een puddingvorm of koelkastdoosje laten opstijven.
  19. in 10 min.
  20. hard-koken.
  21. Laten schrikken en pellen. (Met eisnijder) in plakjes snijden.
  22. wassen en in plakjes snijden.
  23. Sla wassen en droogslaan.
  24. Vorm enkele tellen in heet water houden.
  25. Platte schaal op vorm leggen.
  26. Samen keren.
  27. Even schudden en vorm verwijderen.
  28. Garneren met:
  29. sla, ei, tomaat en en klaar is . . .
25
25
25

Variaties op Makreelmousse

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Makreelmousse
VariatieAantalGang
Makreelmousse2Hapjes

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal
  • sambal en mayonaise kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap manis
  • ketjap manis past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • mayonaise kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • mayonaise kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in mayonaise
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • mayonaise kan sporen bevatten van lactose en Allergie in slagroom
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine
  • mayonaise kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap manis
  • sambal kan sporen bevatten van vis en Allergie in gelatine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
151 kcal
7%604 kcal
Vetten
10 g.
14%40 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
6 g.
2%24 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Makreelmousse