Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Mok
  • Diepe schaal

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappel blokjes in een pan met een mok water en zet deksel op de pan.
    Doe het vuur onder de pan uit 3 minuten nadat het water begin te koken.
    oplossen in mok heet water.

    Maak de lever, vlees of kip schoon met zout en azijn.
    Snijd vlees of kip in kleine blokjes en wrijf ze lichtjes in met peper(naar behoefte eventueel zout).
    Snijd de lever delen in tweeën en wrijf ze in met peper (naar behoefte eventueel zout).
    Smelt boter in een pan.
    Voeg olie aan toe en bak de lever (lever is goed als het goudbruin is).
    Plaats de lever in een diepe schaal en bak het vlees of kip bruin.
    Filter een 1/3 van het vet en zet het opzij.
    Was de pan af en bak ui, tomaten, knoflook, en laurier in de gefilterde olie.
    Goed doorbakken tot dat vocht is verdreven.
    Voeg de gesneden wortels toe aan de saus met een beetje van de bouillon en laat deze vijf minuten koken.
    Voeg gebakken leverof vlees of kip aan toe en 5 minuten doorbakken.
    Blus het geheel even af met de rest van de bouillon en laat het koken tot het vocht deels is verdampt (± 5 minuten).
  2. Voeg nu de toe, deksel op de pan en haal de pan van het vuur af.
    Giet het water uit de pan met aardappels en bak of frituur de aardappels.
    Roer de gefrituurde aardappels door het geheel.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in margarine en kippenbouillonblokjes
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillonblokjes
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in margarine
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillonblokjes
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in margarine en kippenbouillonblokjes
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillonblokjes
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in margarine en kippenbouillonblokjes
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
309 kcal
15%1236 kcal
Vetten
18 g.
26%72 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
32 g.
12%128 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Mallorquin