Mandarijnen bavarois
- Herkomst Frankrijk
- Categorie Nagerechten
- Bereiden
- Kookboek van henny57
- 2 reviews
Keukenspullen
- Spatel
- Pan
Bereidingswijze
- Meng de eidooiers met het 1/2 deel v/d en klop het mengsel tot dat het licht van kleur en schuimig wordt.
- Breng ondertussen de met het open aan de kook en laat het 10 minuten trekken.
- Week de in koud water.
- Verwijder het stokje uit de , schraap het zaad er uit en doe dit terug in de pan.
- Voeg, onder voortdurend kloppen, langzaam de bij het dooiermengsel en giet het terug in de pan.
- Zet de crème dan op zeer zacht vuur en verwarm totdat hij dikker wordt, deze MAG NIET koken.
- Haal dan de crème onmiddellijk van het vuur en los de uitgeknepen gelantine er in op.
- Voeg het mandarijnensap toe, dat vermengd is met een scheut citroensap.
- Laat de crème afkoelen onder af en toe roeren.
- Klop de eiwitten met de rest v/d stijf en spatel dit door de Klop 2,5 deciliter bijna stijf.
- Wanneer de compositie begint te geleren, scheppen we de eronder.
- Doe de bavarois in een met koud water omgespoelde vorm en laat ze in de koelkast opstijven.
- Laat wat warm water aan de buitenkant van de vorm lopen en leg een bord boven op de vorm en los de bavarois omgekeerd.
- Laat wat warm water aan de buitenkant van de vorm lopen en leg een bord boven op de vorm en los de bavarois omgekeerd.
- Garneer de bavarois met schijfjes mandarijn en nog wat room die met is stijfgeklopt.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- slagroom en melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- slagroom en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en gelatine
- Geen overeenkomsten gevonden.
- gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept (2)
Mandarijnen bavarois heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 2 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 123 kcal | 6% | 984 kcal |
Vetten | 3 g. | 4% | 24 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 15 g. | 17% | 120 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |