Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Pan
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Boen 1 mandarijn schoon en rasp de schil.
    Pel de mandarijn en houd de partjes achter voor de garnering.
    Pel 2 en snijd ze in kleine stukjes.
  2. Pers de laatste 2 uit en meet 35 ml sap af (de rest wordt niet gebruikt).
    Splits de .
  3. Klop de eidooiers met 150 gram schuimig en geel.
  4. Boen de schoon en rasp de schil.
  5. Pers de uit, doe het sap in een pan met de helft van het mandarijnenesap en breng aan de kook.
  6. Zet het vuur laag.
  7. Klop het eimengsel erdoor en roer de stukjes mandarijn en de en mandarijnrasp erdoor.
  8. Blijf kloppen tot het gsel dik is en neem de pan van het vuur.
    Week de 10 minuten in koud water, verwarm de rest van het mandarijnensap in een klein pannetje en los de erin op.
    Giet bij het eimengsel.
  9. Laat alles afkoelen tot het dik wordt.
    Klop de room stijf met de crème fraiche en spatel dit door het mengsel
    Klop de eiwitten stijf met de rest van de en spatel door het mengsel.
    Doe alles over in de coupes.
  10. Zet de mousse 5 uur in de koelkast om op te stijven, garneer met de partjes mandarijn.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en gelatine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Mandarijnen mousse heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET

Een heerlijk frisse zoete mandarijnen mousse. De limoen is ook goed te proeven. Ik heb alleen het rauwe stijfgeklopte eiwit vervangen door extra slagroom. ( in verband met salmonella ) dus de dubbele ... Lees reactie
Mariet de Haas 21 augustus 2016
Mandarijnenmousse is een heel luchtig en lekker receptje. Makkelijk te maken. Hebben er erg van genoten!
van den Broecke 28 februari 2014

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
256 kcal
12%1024 kcal
Vetten
3 g.
4%12 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
2 g.
0%8 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
50 g.
55%200 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Mandarijnen mousse