Mandarijnen roomgebakjes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Mixer
  • Spatel
  • Oven
  • Zeef
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Laat de uitlekken en vang het sap op.
  2. Roer 60 gram en 150 milliliter sap door elkaar.
  3. Breng de rest van het sap, de , de en 1 eetlepel aan de kook.
  4. Roer de er doorheen en laat het geheel al roerend ca. 1 minuut zachtjes doorkoken.
  5. Giet het mengsel in een kom.
  6. Dek de pudding direct af met folie.
  7. Laat hem afkoelen en zet hem ca 1,5 uur in de koelkast.
  8. Beleg een bakblik (ca. 35 x 40 cm ) met bakpapier.
  9. Splits de .
  10. Klop het eiwit, 3 eetlepels koud water en 1 snufje stijf.
  11. Voeg beetje bij beetje 75 gram toe.
  12. Klop de eidooiers er een voor een doorheen.
  13. Zeef de , 50 gram , 2 eetlepels en het erover en spatel het door elkaar.
  14. Strijk het mengsel op het bakblik.
  15. Laat het in een voorverwarmde oven op 200 graden C.
  16. in 10 minuten bakken.
  17. Stort de bodem op een vochtige theedoek, verwijder direct het bakpapier en laat de bodem afkoelen.
  18. Klop de stijf en voeg beetje bij beetje de toe.
  19. Klop de pudding kort met de mixer.
  20. Spatel de er direct doorheen en schep dan de erdoor.
  21. Halveer de taarbodem horizontaal en haal de 2 helften uit elkaar.
  22. Strijk de mandarijnencrème op de onderste taartbodem.
  23. Leg de tweede taartbodem erbovenop en strijk de crème aan de randen glad.
  24. Zet het gebak minimaal 3 uur in de koelkast.
  25. Bestuif het mandarijn-roongebak voor het serveren met en snijd in stukken.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • vanillesuiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • melk en slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in maizena en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
103 kcal
5%1442 kcal
Vetten
2 g.
3%28 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
12 g.
4%168 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
7 g.
7%98 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Mandarijnen roomgebakjes