Mandarijnenmuffins

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Oven
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  2. Pers 6 uit en meet 200 mililiter sap af (vul eventueel aan met water).
  3. Boen 1 mandarijn schoon en rasp de schil.
  4. Snijd de onder en bovenkant eraf en de rest van de schil.
  5. Ontdoe de partjes van witte vliesjes (er zijn 12 stukjes mandarijn nodig) Roer in een kom het met de en door elkaar.
  6. Roer 3 eetlepels marmelade, de , en mandarijnensap in een andere kom door elkaar.
  7. Schep het mandarijnenmengsel snel door het meelmengsel (roer niet te lang, hoeft niet glad te zijn).
  8. Schenk de holtes van de muffinvorm voor tweederde vol met beslag.
  9. Leg een stukje mandarijn op elk bakje beslag.
  10. bak de muffins in het midden van de oven in 25 minuten goudbruin.
  11. Neem ze uit de oven en bestrijk ze meteen met de rest van de marmelade.
  12. Laat de muffins afkoelen.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Mandarijnenmuffins

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Mandarijnenmuffins
VariatieAantalGang
Mandarijnenmuffins1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in muesli
  • muesli kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bakmeel
  • basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in muesli
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in muesli
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
582 kcal
29%2328 kcal
Vetten
28 g.
40%112 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
93 g.
36%372 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Mandarijnenmuffins