Mango-kwarktaartjes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Blender
  • Vormpjes

Bereidingswijze

  1. Bekleed de bodem en randen van 4 eenpersoonsvormpjes van 150 milliliter met vetvrij papier en vet dat licht in.
  2. Verwarm het vet in een pannetje op laag vuur, haal het van het vuur en roer de en de erdoor.
  3. Vermeng alles goed en laat afkoelen.
  4. Snijd met een scherp mes in de lengte langs beide kanten van de pit van de .
  5. Schil het vruchtvlees en snijd het vruchtvlees wat nog aan de pit toe los.
  6. Snijd alle vruchtvlees in stukjes en houd 120 gram apart.
  7. Doe de rest van het vruchtvlees in een keukenmachine of blender en pureer het glad.
  8. Doe de puree in een kommetje.
  9. Giet eventueel het vocht van de kwark en meng de soorten door elkaar.
  10. Snijd de bewaarde stukjes fijn en roer hem door de kwark met 1 eetlepel mangopuree.
  11. Verdeel de kwarkvulling over de vormpjes en strijk de bovenkant glad.
  12. Leg in elk vormpje een laagje van het afgekoelde havermoutmengsel op de kwark en laat de taartjes minstens 3 uur opstijven.
  13. Dek de mangopuree af en zet deze in de koelkast.
  14. Knip voor het serveren voorzichtig het vetvrije papier af tot het mengsel.
  15. Als dat wat kruimelig is, zet dan een bordje op het kwarkmengsel en keer het taartje.
  16. Haal het vormpje voorzichtig van het taartje en trek het papier eraf.
  17. Herhaal dit bij de overige vormpjes.
  18. Schep wat van de mangopuree rondom de taartjes en garneer met de .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in havermout
  • frambozen past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • magere kwark en halfvolle kwark kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in magere kwark en halfvolle kwark
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • magere kwark en halfvolle kwark is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
385 kcal
19%1540 kcal
Vetten
41 g.
59%164 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
12 g.
4%48 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Mango-kwarktaartjes