Laat de uitlekken en pureer het vruchtvlees in een foodprocessor.
-Week de gelantineblaadjes in ruim koud water tot ze zacht zijn.
Verhit het met de suiker(3 eetlepels)(4 eetlepels) tot de suiker(3 eetlepels)(4 eetlepels) is opgelost en los hierin, van het vuur, de goed uitgeknepen gelantine op.
Laat het gelantinemengsel iets afkoelen; roer dan de mangopuree erdoor en vervolgens de yoghurt(0,125 liter).
- Klop de slagroom(0,125 liter) dik vloeibaar en spatel de room door het mangomengsel.
Schenk het mengsel in 4 coupes of glazen en laat de mousse minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
- Maak intussen de saus:
Maak de frambozen(200 gram) schoon en pureer ze met het citroensap(1 eetlepel)(2 eetlepels) en de suiker(3 eetlepels)(4 eetlepels) in een foodprocessor.
Wrijf de puree eventueel door een zeef om de pitjes te verwijderen.
Afwerking:
Verdeel de frambozensaus over de mousse en verdeel vervolgens de frambozen(200 gram) en oblierolletjes mooi over de coupes.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
Geen overeenkomsten gevonden.
Suiker
suiker, frambozen, suiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Geen overeenkomsten gevonden.
Koemelk
yoghurt kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in yoghurt en slagroom
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
yoghurt en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine, suiker, suiker
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.