Mannen gehaktballen
- Herkomst Nederland
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van klaaswilpstra
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Braadpan
- Pan
Bereidingswijze
- Je doet het met de , , fijngesneden , uitgeperste , fijngesneden zongedroogde , fijngesneden , fijngesneden rode (optioneel) in een kom en kneed het door elkaar.
- Doe er bij en kneed totdat het gehaktmengsel niet meer zo “nat” aanvoelt.
- Draai hier 4 ballen van.
Verhit de braadboter in een grote braadpan (met deksel) op hoog vuur totdat deze bruin kleurt en doe de gehaktballen in de pan. - Draai de gehaktbal iedere 30 seconden om, zodat alle kanten van de ballen bruin zijn aangebraden.
- Zodra de ballen aan alle kanten bruin zijn, zet je het vuur op laag vuur en doe je de deksel op de pan (op een kiertje).
- Laat de gehaktballen in 20 minuten (regelmatig keren) gaar worden.
Jus:
Vul een glas met ¾ water, een scheut ketjap manis, een scheut tomaten ketchup en een theelepel sambal en roer door elkaar.
Open de pan met de gehaktballen en zet het vuur weer op hoog vuur en voeg de jus toe en laat kort flink warm worden in 1 minuut.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Bartjes gehaktballen41u45m
-
Recept
Moeders gehaktballen42u20m
-
Recept
Engelse nasi-bami-gehaktballen41u35m
-
Recept
Traditonele gehaktballen in bouillon440m
-
Recept
Gehaktballen ala Dees41u
-
Recept
Gehaktballen445m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal
- paneermeel, ketchup, sambal kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap manis
- ketjap manis en ketchup past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in paneermeel
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in ketchup
- Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in paneermeel
- Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ketjap manis is niet geschikt voor een soja-intollerantie
- Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 630 kcal | 31% | 2520 kcal |
Vetten | 23 g. | 34% | 92 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 39 g. | 15% | 156 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |