Mariette

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Oven

Bereidingswijze

  1. Voor de onderkant: 250 gram bloem kneden met 125 gram basterdsuiker, 150 gram boter, een ei en een snufje zout. (recept voor zandgebak).
  2. Dit vervolgens verdelen over de bodem van de springvorm.
  3. Daaroverheen de verdelen.
  4. De oven voorverwarmen tot 175 graden celsius.
  5. Voor de bovenkant: 100 gram.
  6. , zakje en 100 gram zachte schuimig kloppen.
  7. Vervolgens al kloppend een toevoegen.
  8. Het volgende pas toevoegen als het eerste geheel is opgenomen.
  9. vermengen met 100 gram en dit voorzichtig door het eimengsel roeren (cakebeslag).
  10. Het cake beslag voorzichtig over de heengieten.
  11. Ca. 70 minuten in de oven en klaar.
25
25
25

Variaties op Mariette

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Mariette
VariatieAantalGang
Mariëttes courgettegratin1Ovenschotels

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • basterdsuiker, jam, suiker, vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei en eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in jam en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
524 kcal
26%4192 kcal
Vetten
28 g.
40%224 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
77 g.
29%616 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
12 g.
13%96 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Mariette