Marinade kip saté

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Bereidingswijze

  1. Scheut in een schaal.
  2. Aanvullen met ketjap zodat je een bodempje hebt.
  3. Doe 2 goeie volle eetlepels suiker erbij en 1 theelepeltje . 2 teentjes persen en erbij doen, wat citroensap en dan nog enkele druppeltjes olie.
  4. Goed door elkaar roeren en dan het vlees erbij en laten staan.
  5. Het kan trouwens met alle soorten vlees.
  6. Heerlijk met een stokbroodje of met witte rijst en een salade.
  7. De tijd van het marineren is net wat je zelf wilt.
  8. Hoe langer het vlees in de marinade staat hoe donker het vlees en hoe meer smaak hij opneemt.
  9. Wel tussendoor een aantal keer doorroeren.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal
  • sambal kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap manis
  • ketjap manis en basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ketjap manis is niet geschikt voor een soja-intollerantie
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (5)

Marinade kip saté heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.2 / 10 in 5 recensies
RESET

Het is zeer aan te raden om het vlees na het marineren nog te bereiden door het te verhitten, bijvoorbeeld door bakken of roosteren.
GJK 9 februari 2013
Bedankt voor dit recept! Heb hem al eerder met kip gemaakt en vandaag is het de beurt aan wat hamlappen. Makkelijk, snel klaar en lekker!
Nina 19 september 2012
Heerlijk en zo klaar heb het 8 uur in de marinade laten staan. Moet het vanavond weer maken en ook lekker voor de kleintjes. Dank je wel, groetjes Lenie
Lenie 10 mei 2012
Scheut olijfolie in een schaal. Aanvullen met ketjap zodat je een bodempje hebt. Doe 2 goeie volle eetlepels suiker erbij en 1 theelepeltje sambal. 2 teentjes knoflook persen en erbij doen, wat citroe... Lees reactie
Jolien 1 mei 2012
Wanneer moet de citroen erdoor?
Janneke 24 december 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
67 kcal
3%268 kcal
Vetten
5 g.
7%20 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
9 g.
3%36 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Marinade kip saté