Marine nasi goreng
- Herkomst Indonesie
- Categorie Rijstgerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Nasi recepten
- Bereiden
- Kookboek van hermelijn
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Braadpan
- Pan
Bereidingswijze
- Gebruik een uitstekende kwaliteit droogkokende , anders loopt u kans dat de nasi nat en klef wordt en zich slecht laat bakken.
- Kook de gaar en droog.
- Het varkensvlees, het rookspek, de en en de als omeletten gebakken eieren snijdt u in reepjes van ongeveer 1,5 cm. (gebruik eventueel kippenvlees in plaats van varkensvlees).
- Was de goed en snijd in ringetjes.
- Ontvlies de en snijd deze in niet al te fijne stukjes.
- Ontvlies de knoflookui, neem 4 teentjes en hak deze fijn.
- Nu doet u een beetje of sla-olie in een braadpan en verhit de olie.
- Blijf erbij zodat deze olie niet verbrand of te heet wordt!
- Bak het varkens- of kippenvlees krokant en schep het uit de olie. (het verdient aanbeveling het vlees eerst een beetje met peper en te bestrooien voor de hartige smaak).
- Bak nu de in reepjes gesneden gerookt krokant en deponeer dit naast het gebakken vlees.
- Bak de gesneden in dezelfde olie en laat deze na het uitscheppen uitlekken in een kopje of kommetje.
- Verwijder nu een groot deel van de in de braadpan aanwezige olie maar laat ter hoeveelheid van ± 1 a 2 eetlepels olie achter in de pan.
- Let op dat de olie niet te heet wordt!
- Eventueel een beetje olie erbij indien benodigd.
- Nu bakt u de die u reeds in fijne stukjes hebt gehakt en een beetje (garnalenpasta) tezamen in de zelfde olie en voeg de gekookte toe.
- Onder voortdurend omzetten bakt u de op een niet te hoog vuurtje.
- Voeg toe de -aroma maar nooit meer als een halve eetlepel.
- De krijgt al een beetje kleur en voeg nu een theelepeltje sambal oelek toe.
- Voeg het varkens- of kippenvlees toe met de uitjes, zet het vuur op een laag pitje.
- Bak het vlees even mee.
- Voeg nu ook de uitgebakken stukjes gerookt toe.
- Meng nu de reepjes en omeletreepjes onder de nasi en als alles goed in de is verdeeld als laatste de, in reepjes gesneden, erbij. 1 a 2 theelepeltjes -poeder toevoegen en de nasigoreng nog even goed omzetten. ( is een smaakversterker) Doe het gas uit en schep het eten op een bordje.
- In plaats van reepjes omelet kunt u desgewenst een eitje bakken.
- Op tafel erbij:
- kroepoek oedang, (gebakken), gesneden , gesneden komkommerschijfjes en gesneden tomaatschijfjes.
- Drink er een lekker koud biertje bij of gekoeld water met een ijsklontje.
- Vergeet de sambal niet.
- Wedden dat het heerlijk smaakt?
Ook lekker om te maken
-
Recept
Nasi Goreng430m
-
Recept
Nasi Goreng: fantasie en variatie445m
-
Recept
Thaise Nasi Goreng435m
-
Recept
Nasi of bami goreng speciaal415m
-
Recept
Nasi Goreng chinees435m
-
Recept
Javaanse nasi440m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in margarine
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in trassi
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in margarine
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in margarine
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in margarine
- trassi kan sporen bevatten van schaaldieren en Allergie in garnalen en trassi
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in margarine
- Sporen van vis kunnen voorkomen in margarine
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 681 kcal | 34% | 2724 kcal |
Vetten | 16 g. | 24% | 64 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 105 g. | 40% | 420 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |