Marmelade van tomaat, citroenen en gember

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Zorg ervoor dat u goed rijpe krijgt.
  2. Overgiet de met koken water, pel ze en snjjd ze in stukken.
  3. Snijd de gember tot lucifers.
  4. Schil de zeer dun en snijd de schil klein.
  5. Maak de schoon en snijd het vruchtvlees.
  6. Doe tomaat, gember, citroenschil en citroen over in een pan met dikke bodem.
  7. Breng de massa onder voortdurend roeren aan de kook, voeg daarna de toe en blijf roeren tot de geheel is opgelost.
  8. Zet de pan op het kleinste pitje of liever nog op een asbestplaatje.
  9. Aardgas geeft altijd grotere en fellere vlammen dan je verwacht.
  10. Zoveel mogenlijk in de marmelade blijven roeren met een houten lepel om aanbranden te voorkomen.
  11. Dit kan wel 2 tot 3 uur duren.
  12. De marmelade is goed wanneer een iets afgekoelde druppel licht gestold blijft.
  13. De marmelade meteen in schone potten overdoen en direkt afsluiten.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
3535 kcal
176%3535 kcal
Vetten
2 g.
2%2 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
72 g.
27%72 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
800 g.
888%800 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Marmelade van tomaat, citroenen en gember