Marmercake

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden C.
  2. Klop en tot een creme-achtige massa.
  3. Voeg de stuk voor stuk toe en mix ze erdoor tot de massa weer glad is.
  4. Doe hetzelfde met het .
  5. Verdeel het beslag in 2 delen, roer door 1 helft citroenrasp en door de andere en .
  6. Stort de 2 beslagsoorten in lagen op elkaar in een beboterd, licht met bestoven cakeblik (3 kwart gevuld).
  7. Steek een mes er recht in en roer om een gemarmerd effect te krijgen.
  8. Bak de cake in 50-60 min gaar; bescherm de bovenkant evt met een ingevet stukje bakpapier.
  9. Steek na de baktijd een sateprikker in de cake (deze er schoon uit komt is hij gaar).
  10. Stort de cake voorzichtig en laat hem uitdampen op een rekje.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Marmercake

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Marmercake
VariatieAantalGang
Marmercake1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • cakemeel en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in cakemeel
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (3)

Marmercake heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 3 recensies
RESET

Het aantal personen is afhankelijk van de dikte van de plakjes die je snijd, hier haal ik er met gemak 8 tot 10 plakken uit.
azuro 17 augustus 2012
Voor hoeveel personen is deze cake? Is het genoeg voor 7 personen op een feestje?
Jade 10 augustus 2012
Hij was echt lekker jammie!
Jolanda 17 oktober 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
785 kcal
39%3140 kcal
Vetten
66 g.
94%264 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
45 g.
17%180 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
37 g.
41%148 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Marmercake